środa, 27 czerwca 2012

pstrąg z ogniska

Uwielbiam proste jedzenie, często przygotowywane na dworze. Jeśli kiedyś uda mi się zamieszkać na wsi moim pierwszym zakupem będzie kociołek węgierski, a w dalszej kolejności będę dążyła do wybudowania pieca chlebowego podobnego do tych włoskich. Ale to tylko marzenia...
Sałatka: pomidory, ulubione sałaty, ser feta;
dressing: oliwa z oliwek, ząbek czosnku, musztarda francuska, odrobina soku z cytryny, otarta skórka z cytryny, świeża bazylia i mięta, sól i pieprz do smaku
Pstrąg: do środka ryby wkładamy świeży tymianek i kto co lubi, skrapiamy sokiem z cytryny i po ok. 10-15 minutach nad ogniem jest gotowy. Na rybce kładziemy odrobinę masła, które pięknie rozlewa się i wzbogaca aromat.



1 komentarz: